fbpx
29.03.2024 - Malatya Siyaset Malatya Haberleri

2016 yılının en yenilikçi buluşları

2016 yılının en yenilikçi buluşları

Teknoloji ve sanayi geliştikçe birbirinden ilginç buluşların gelmesi de kaçınılmaz oluyor. Tabi buluşların her zaman “çığır açan” buluş olması beklenmiyor, bazen oldukça basit yöntemler ile çok güzel şeylere çözüm üretebiliyorken bazen sadece küçük bir amaca hizmet edebiliyor. 2016 yılının sonlarına doğru ilerlerken bu yıl yapılan ilginç buluşlara bir göz atalım.

Uçan Bonsai

Gelişen teknoloji sayesinde evlerimizin içi de oldukça farklı görünmeye başladı. Tüplü televizyonlardan incecik televizyonlara ve akıllı ev sistemlerine geçtik. Peki evinizdeki saksılar? Hala geleneksel saksı ve çiçekleri kullanıyorsanız çok da teknolojik sayılmazsınız. Hoshinchu tarafından geliştirilen yeni saksılar sayesinde evinizde uçan çiçekler besleyebileceksiniz. Hatta o kadar iddialılar ki gelecekte her evde bunlardan olacağını söylüyorlar.

Gökyüzünü görebildiğiniz uçaklar

Uçakla seyahat lüks olmaktan çıkalı çok oluyor. Hatta artık çoğu yolcu için oldukça sıkıcı oluyor hele ki uzun bir yola gidiyorsanız eğer çok fazla sıkıcı olabiliyor. Boeing de bunu biliyor olmalı ki yeni geliştirdiği teknolojik uçaklarında tavan ve yere gökyüzünü yansıtan bir teknoloji geliştirmiş. Bu sayede uçağın içerisinde iken ağzınız açık etrafa bakmakla yetiniyorsunuz. Böyle bir uçakta yolculuk etmek isterdim.

Taşınabilir kağıt geri dönüşüm makinesi

Kağıtların geri dönüşüm işlemi oldukça zaman ve emek isteyen bir şey. En azından Japon şirketi Epson bu işe bir el atana kadar. Artık çok fazla kağıt harcayan işyerleri kendi kağıt dönüştürme makinalarına sahip olabilirler. Üstelik tek damla su bile harcamadan bu dönüştürme işlemi bir kaç saat içerisinde gerçekleştiriyor. Hem doğaya hem şirket kasasına faydalı.

Uçak kazalarında yolcuları koruyucu kabin

Uçakla seyahat etmek bir çok kişi için vakit kazancı sağlasa da bir o kadar da güvenlik konusundan dolayı da tercih edilen bir yöntem. Özellikle işadamları, bilim adamları ve gezginler için güvenlik çok büyük bir öncelik. Bilim adamları da bu konu üzerinde oldukça yoğun çalışıyorlar ve daha güvenli uçaklar geliştirmeye çalışıyorlar. Ukraynalı mühendis Vladimir Tatarenko bu konuda iddialı bir çözüm üretmiş gibi görünüyor. Acil durumlarda yolcuların bulunduğu bölme uçaktan ayrılıyor ve her yüzeye sorunsuz inişi sağlanıyor. Bu sayede yolcular güvenli bir şekilde yere indirilebiliyor.

Körler için tablet

Kitap kurtları için artık yüzlerce binlerce kitaplık arşivler yerini ekitap okuyucularına bırakmış durumda. Basılı olarak sınırlı sayıda kitaba erişimi olan körler için de tablet teknolojisi yeni bir fırsat yaratmış durumda. Yeni geliştirilen bu tablet içerisindeki mikro sensörler sayesinde binlerce kitabı/yazıyı okuma imkanı yaratıyor.

Yaşayan çizgi romanlar

Teknoloji sanat dünyasında da ciddi bir ilerlemeye neden oluyor. Boomcore bir sanat platformu ve çıkardıkları ilk basılı çizgi roman adeta yaşıyor. Geliştirilen sanal gerçeklik uygulaması ve 2D&3D çizimler sayesinde çizgi romanı bir akıllı telefon veya tablet ile tarayınca bulunduğunuz sayfayı yaşıyormuşsunuz gibi oluyor. Çizgi roman severler için muhteşem bir yenilik.

Sürücüler için süper market

Kulağa ilginç gelebilir ama McDonald’s’ın araçlarıyla gelen müşterileri için geliştirdiği bir sistemin benzeri aslında. Aracınızdan hiç çıkmadan bu marketten siparişlerinizi veriyorsunuz ve ilerideki kasada ödemeyi yaparak devam ediyorsunuz. Üstelik burada güzel olan bir şey daha var bunu geliştiren Dahir İnşaat bir Türk firması.

İnce ve esnek ekranlar

Telefonlar, tabletler, televizyonlar ve bilgisayarlar derken çevremiz ekranlarla doldu. Giderek incelen bu ekranlarda artık imkanız başarıldı diyebiliriz. Televizyon üreticileri inanılmaz derecede ince ve esnek ekranlar geliştirmeyi başardılar. Artık ekranınızı rulo yapıp çantanızda taşıyabilirsiniz. Daha fazla ne olabilir artık hayal edemiyorum. Kol saatimizden veya küçük bir cihazdan bir yere yansıtacağımız ekranlarda işlemler yapma belki sonraki evre olabilir.

Ağaç taşıma makinesi

Özellikle yeni inşaat çalışmalarında kesilen ağaçlar her zaman büyük bir problem yaratmıştır. Duyarlı kişiler bu kesilen ağaçlar için daha iyi alternatifler geliştirilebileceğini düşünüyordu ve haklıydılar. Geliştirilen bu yeni araç, ağaçları kesmek yerine taşıma imkanı sağlıyor. Ağacı kökünden bir miktar toprağı ile beraber alıyor ve yeni bir yere taşıyorsunuz. Böylece büyük ağaçlar ölmemiş oluyor.

Deniz temizleme makinesi 

Bir deniz tutkunu tarafından geliştirilen bu yeni deniz temizleme makinesi nasıl daha önce kimsenin aklına gelmemiş inanılır gibi değil. Basit bir şekilde açıklamak gerekirse geliştirilen bu cihaz bir girdap yaratıp çevresindeki suyu içine çekiyor ve beraberindeki bütün çöpler içinde birikiyor. Oldukça yenilikçi, basit ve çalışır bir cihaz.

GENERAL ELECTRİC’İN KATKILARIYLA TÜRKİYE’DEKİ VE DÜNYADAKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM BURADA

KAYNAK : http://webrazzi.com/2016/09/09/2016-yilinin-en-yenilikci-buluslari/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ