fbpx
19.04.2024 - Malatya Siyaset Malatya Haberleri

3D baskıyı 100 kata kadar hızlandıran Carbon, 81 milyon dolar yatırım aldı

3D baskıyı 100 kata kadar hızlandıran Carbon, 81 milyon dolar yatırım aldı

3D baskı alanında son dönemin en iddialı girişimlerinden Carbon, eski adıyla Carbon 3D, 81 milyon dolar yeni yatırım aldı.

BMW, GE, Nikon ve JSR Corp bu turla Carbon’un yeni yatırımcıları arasına girerken; Carbon’un halihazırda yatırımcısı olan Google Ventures ve Sequoia Capital da tura katıldı. Yatırımın, değerlemesi 1 milyar dolara çıkan Carbon’un 3D teknolojisini ticarileştirmesi ve yeni pazarlara açılmak için kullanması planlanıyor.

Bundan üç yıl önce, Redwood, California’da kurulan Carbon, geçtiğimiz yıl tanıttığı 3D baskı teknolojisiyle tüm dikkatleri üzerine toplamıştı. Terminator 2 filminden esinlendiğini söyleyen Carbon, Continuous Liquid Interface Production (CLIP) adını verdiği bu teknolojiyle, baskı makinesi, katı haldeki son ürünü, sıvılaştırılmış ham maddeyle dolu mini bir havuzundan çekiyor.

Geleneksel 3D yazıcılarda kullanılan stereolitografi tekniği üzerinde donanımsal geliştirmeler yapan Carbon, üretim süreciyle bu makinelerden belirgin bir biçimde ayrışıyor.

Geleneksel 3D yazıcılar, bir ürünü tabakalar halinde üretirken, Carbon’un yazıcısı M1, likit maddeyi hava teması ve UV ışınlarıyla katılaştırarak üretim yapıyor. Carbon, amiral gemisi M1 yazıcısının geleneksel makinelere göre 25 ila 100 kat hızlı olduğunu iddia ediyor. Carbon’ün ürettiği 3D parça ve prototipler, geleneksel makinelerden daha pürüzsüz ve hafif olabiliyor.

3D baskı, yakın gelecekte üretim süreçlerini baştan sona değiştirebilecek bir teknololoji olarak görülüyor ve Carbon, başta hız avantajı olmak üzere, bu beklentiye en çok yaklaşan girişimlerden biri. Yatırımcısı BMW ve diğer otomotiv şirketleri Ford ve Delphi halihazırda Almanya’daki üretim bantlarına Carbon yazıcıları yerleştirmeye başlamış. Bundan sonra GE, ABD’de; Nikon ve JSR Corp ise Japonya’da Carbon’un erken kullanıcılarından olacak.

3D yazıcılarını üreticilere aylık üyelik modeliyle satarak gelir sağlayan Carbon, bugüne kadar elli yazıcı kiralamayı başarmış ve yıl sonuna kadar bu sayının yüze çıkacağını tahmin ediyor. Hedefi ise önümüzdeki yıl 500 yazıcıyı sahada kullanır duruma getirmek.

Son turla birlikte Carbon’un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 222 milyon dolar ulaştı.

Carbon ile daha detaylı bilgi için kurucusu ve aynı zamanda bir kimya profesörü olan Joseph DeSimone’nin geçtiğimiz yıl çok ses getiren TED konuşmasını izlemenizi tavsiye ederiz:

GENERAL ELECTRİC’İN KATKILARIYLA TÜRKİYE’DEKİ VE DÜNYADAKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM BURADA

KAYNAK : http://webrazzi.com/2016/09/16/3d-baski-100-kat-hizli-carbon/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ