fbpx
29.03.2024 - Malatya Siyaset Malatya Haberleri

İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı Başvuruları Başladı

İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı Başvuruları Başladı

KADEM ve TÜBİTAK MARTEK işbirliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı başvuruları başladı. Kadın girişimciler, 11-30 Eylül tarihleri arasında girişimcilik kampına başvuru yapabilecek.

İnovasyonda Kadın Projesi, kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve bunları nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla üç yıl önce hayata geçirildi. Birincisi 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı’nın ikincisi ise 19-24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

KADEM ve TÜBİTAK MARTEK ortaklığı ile yürütülen İnovasyonda Kadın Projesinin bu yıl, III. Girişimcilik Kampı düzenlenecek. Girişimcilik kampına katılarak projelerinin işleri olmasını isteyen tüm kadın girişimciler, 11-30 Eylül tarihleri arasında; ARGE, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikirleri projeleri ile kampa başvuru yapabilecek. Başvuru sürecinin ardından TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) hakemlerinin yapacağı değerlendirme sonucunda finale kalan 30 proje belirlenecek. Finale kalan projelerin sahibi 30 kadın girişimci, 08-14 Ekim 2017 tarihleri arasında III. Girişimcilik Kampı’nda beş gün boyunca, akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim alarak, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapacak. Katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edinme şansı yakalayacak. Kamp sonunda seçilecek başarılı projeler, ulusal ve uluslararası resmi kurum ve kuruluşlar tarafından verilen finansal desteklerden birini almaya hak kazanılırsa, proje başına 25.000 TL ilave destekle ödüllendirilecek.

İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı’na www.inovasyondakadin.org adresinden başvuru yapabilirsiniz.

 

Bir Fikrim Var

Kadın girişimcilerin etkinliklerini artırmayı ve nitelikli istihdam potansiyeli yüksek teşebbüsler geliştirmelerini hedefleyen İnovasyonda Kadın Projesi kampının ilkinde, “Bir Fikrim Var” diyerek kampa başvuruda bulunan 350’ye yakın kadın girişimciden, TÜBİTAK MARTEK hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu, 30 proje sahibi kampa katılmaya hak kazandı. 30 seçkin girişimci, 5 gün boyunca akademisyenler tarafından verilen girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim aldı. “Melek Yatırımcılarla” buluşma fırsatı da yakalayan katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edindiler. Sektörlerinde başarılı olan yöneticiler tarafından tecrübe paylaşımları da yapılan kamp sonunda en başarılı 5 proje sahibine 25.000 TL ödül verildi.

 

“İnovasyonda Kadın” Projesi kapsamında Girişimcilik Kampı’nda edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak hedefiyle 25-26 Ocak 2016 tarihlerinde KADEM Genel Merkezinde “Proje Uygulama Eğitimi” verildi. KADEM, TÜBİTAK MARTEK ve İstanbul Kalkınma Enstitüsü (İSTKE) iş birliğinde düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilmişti.

 

 

BİLGİ NOTU

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan İnovasyonda Kadın projesinin internet üzerinden başvuru tarihleri 11 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında olup, hakem heyetinin proje değerlendirme sonucunu açıklama tarihi ise 5 Ekim olarak belirlenmiştir. Hakem heyetinin değerlendirmesi ile birlikte yapılacak olan kadın girişimcilik kampı tarihleri ise 08 Ekim – 14 Ekim olarak planlanmıştır.

İnovasyonda Kadın Projesi, kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla düzenlenen bir projedir.

TÜBİTAK Marmara Teknokent ve KADEM işbirliğinde gerçekleştirilen kadın girişimciliği kampı ile kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amaçlandı. 2015’ten bu yana iki adet Kadın Girişimcilik Kampı gerçekleştirildi.

10 Ağustos 2015 tarihine kadar “Bir Fikrim Var” diyerek kampa başvuruda bulunan 400’ün üzerinde kadın girişimciden, 30 proje sahibi I. Kadın Girişimcilik Kampına, 18 Eylül 2016 tarihine kadar başvuruda bulunan 150 kadın girişimciden 28 proje sahibi II. Kadın Girişimcilik Kampına TÜBİTAK Marmara Teknokent hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu katılmaya hak kazandı.  

31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında I. Kadın Girişimcilik Kampı, 3-8 Ekim 2016 tarihlerinde  II. Kadın Girişimcilik Kampı gerçekleştirildi. Girişimciler için fikirden plana, plandan teşebbüse uzanan yolda bir platform oluşturularak beş gün boyunca akademisyenler tarafından verilen girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar gerçekleştirdi. “Melek Yatırımcılarla” buluşma fırsatı da yakalayan katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edindiler. Sektörlerinde başarılı olan yöneticiler tarafından tecrübe paylaşımları da yapılan kamp sonunda en başarılı 5 proje sahibine 25.000 TL ödül ve sertifikaları verildi.

“İnovasyonda Kadın” Projesi kapsamında Girişimcilik Kampı’nda edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olma hedefiyle 25-26 Ocak 2016 tarihlerinde KADEM Genel Merkezi’nde “Proje Uygulama Eğitimi” verildi. KADEM, TÜBİTAK Marmara Teknokent  ve İstanbul Kalkınma Enstitüsü (İSTKE) işbirliğinde düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi. 360 TV, projeyi ve girişimcilik kampına katılan iş fikirlerini 19 bölümden oluşan bir TV programı ile kamuoyuna tanıttı.

 

İnovasyonda Kadın Projesi Kapsamında Verilen Eğitimler

  • Girişimcilikte Potansiyeli Hayata Geçirmek
  • Girişimcilikte İş Modeli Geliştirme
  • Girişimcilikte Pazar Analizi, Girişimcilikte Pazarlama
  • İş Planı Geliştirme Dinamikleri, İş Planı Sunum Hazırlama
  • Girişimcilikte Maliyet Analizi
  • Girişimciler İçin İletişim Atölyesi
  • Girişimcilikte Güçlükleri Aşmak
  • Girişimcilikte Liderlik
  • Girişimcilikte Fizibilite

Girişimci kadınlar arasındaki network ağının ve bağların güçlenmesi, ilk proje ekibinde olanlardan başarılı olanların tecrübelerini paylaşmaları ve girişimci kadınların projelerinde geldikleri noktaların değerlendirilmesi amaçlı 14 Ocak 2017 tarihinde proje ortaklarının da katılımları ile kahvaltılı buluşma gerçekleştirildi.

Programda KADEM Genel Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz projenin ortaya çıkış ve gelişim sürecini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ise Girişimcilik ve İnovasyon Kampı sürecini sundu. Programda ayrıca proje finalistlerinden girişimci Servet Akçaalan da kendi proje deneyimlerini anlattı. Proje sonrasında şirketini kurdu. KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent desteği devam ediyor. 25 bin TL desteğini aldı.

 

31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan I. Kadın Girişimciler Kampı sonucunda ilk beşe kalan projelerle ilgili gelişmeler:

  1. SİNEM NALBANTOĞLU “Biomarker keşfi”, ''Pankreas kanseri, en ölümcül kanser türlerinden biri olarak hızlı metastaz ve en kısa sağ kalım sunan bir kanser türüdür. Hedeflendirilmiş ve bireyselleştirilmiş tedavi doğrultusunda bu kanserlerdeki öncü metabolitleri taramak ve endemik tıbbi bitkilerin bu moleküller üzerindeki tedavi etkisini saptamak projenin ana boyutunu oluşturmaktadır.' TÜBİTAK Gen ve Biyoteknoloji  Enstitü’sünde  iş imkânı sağlandı. Projesini devam ettiriyor.
  2. SERVET AKÇAALAN “İnteraktif cloud media sistemleri” ''Projede yayıncıların internet kullanıcılarına , intenet kullanıcılırının yayıncılara çok hızlı ulaşıp cloud içersinde kendi online rejisinde kanalını yönetebileceği bir sistem oluşturulması amaçlanmaktadır'' 
  3. ÖZGE COŞUT “Metal ve seramik ortodontik diş braketlerinin üretimi: ''Projede Diş braketlerinin üretimi konusunda çalışmalar yaparak ülkemize bu alanda katkı sağlamayı hedeflenmektedir. Projenin ana amacı; Türkiye'de üretimi bulunmayan ortodontik diş braketlerinin metal ve seramik türlerini üreterek ülkemize yerli bir ürün kazandırmaktır.'' Proje sonrasında KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’ ten destek aldı akabinde şirketini kurdu. 25 bin TL desteğini aldı.
  4. MELTEM YILMAZLAR “Hastane enfeksiyonlarının önlenmesi” ''Hastanelerimizde sayıştayın hazırladığı bir rapora göre %15 hastane enfeksiyonlarından kaynaklanan ölüm vakaları görülmektedir. Ayrıca hastane enfeksiyonlarına yakalanan hastaların ek teşhis ve tedavi masrafları ve hastane ek önlemleri, ülke için ciddi bir sorun ve maliyet oluşturmaktadır. Projede hastane enfeksiyonlarını en aza indirebilmek için yeni dezenfektan ve yeni dezenfeksiyon modeli oluşturarak, bu büyük sorunu çözebilmek için yeni ve farklı bir çözüm üretimi amaçlanmaktadır.' Destek başvuru süreci ve proje geliştirme süreci devam ediyor.
  5. YELİZ DURGUN “Işıkla haberleşen etiket” ''Proje sonu gelmeyen mobil talebin ve düşen teknolojik verimliliğin radyo haberleşmesine etkimeyecek (ortogonal) bir haberleşme ortamının varlığı sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.'' Proje sonrasında proje yazımını tamamlayarak KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’ ten destek aldı akabinde şirketini kurdu. TÜBİTAK Marmara Teknokent bünyesinde Kuluçka Merkezi’nde projesine dair faaliyet gösteriyor.  

 

3-8 Ekim 2016 tarihlerinde yapılan II. Kadın Girişimcilik Kampı sonucunda ilk beşe kalan projelerle ilgili gelişmeler:

1.       Duygu Yılmaz – “Zeytin özütünden antimikrobiyal bioplastik yüzeyler”, Olusturdugumuz bioplastik lmler antimikrobiyal ve antioksidan etki gosterip ortamin sterilligini korumakta ve gidalari bu lmlerden olusturdugumuz ambalaj ve kaplarla muhafaz ettigimizde  – ekmek  – et – sut urunleri   – meyve ve sebze gibi urunlerin raf omrunu uzatici etkisi mevcuttur. Projemiz atik olan prinadan bioplastik uretimidir. Olusturdugumuz bu plastikler cevreyi koruyan ( dogada zamanla kaybolabilen), maliyeti uygun dogal bir bioplastiktir. Ayrica ozutumuz icerisinde bulunan oleuropein maddesinden dolayi antimikrobiyal, antioksidan ve antiviral etki yaratmaktadir.  Toksik ozellikte olmayan bu madde sayesinde ucuz ama daha saglikli plastikler elde etmek mumkunudur. Boğaziçi üniversitesi girişimcilik yarışmasında fikir kategorisinde 2.lik kazandı ve Avrupa'ya yatırımcı görüşmeleri yapıldı. Girişimci Adamlar Vakfı’nın düzenlediği 2017 yılının “GİV 5. Girişimcilik Ödülünü “kazandı.  Proje yazımı devam ediyor. Proje ayrıca VESTEK desteği almaya hak kazanmıştır.

  1. Esra Serbes – “Hermetia Illucens tabanlı kitin ve kitosan üretimi”, yüksek miktarda üretimi için optimizasyon çalışmalarının yapıldığı Hermetia illucens erginleri ve pupa zarfları literatür bilgisine dayanarak alternatif bir kitin kaynağı olmakla birlikte, sürdürebilir, üretim maliyeti düşük ve deniz canlılarına göre daha az inorganik madde içermesi sayesinde daha saf olma potansiyeline sahip bir kitosan kaynağı olma özelliğindedir. Projemiz ile bu avantajları kullanarak, ülkemizde inovatif bir yöntem ile kitosanın yerli üretimi, piyasaya kazandırılması, yerel kullanımının yaygınlaştırılması ve üretiminin sınırlı fakat kullanımının yaygın olduğu diğer ülkelere ihracatı hedeflenmektedir. Proje yazımı devam ediyor bu aşamada gerekli desteği TÜBTAK ve KADEM tarafından almaktadır.

3.       Aynur Var – “Bitkisel çikolata”, Özellikle çocuklara pekmezi sevdirmenin eğlenceli, lezzetli, ve tatlı yolu olarak gördüğümüz ürünümüzün katkısız olması, hem aileler için hem de çocuklar için çok önemli bir role sahiptir.  Ürünümüz tamamen bitki içeriklidir ve patentlidir. Ürününü Türkiye patenti alındı. Dünya patent başvurusu yapıldı onay beklenmektedir. Proje yazım aşaması devam etmektedir.

4.       Nehir Arık – “Bioaktif bileşenli doğal yara ve yanık örtüsü”, Polimer tabanlı, yara iyileştirici özelliği bilinen biyoaktif ajan ve antimikrobiyal özelliği bilinen etken madde kullanılarak yanık ve yaraları iyileştirici örtü tasarlamak. Proje yazım süreci KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent desteği ile devam etmektedir. Girişimci Adamlar Vakfı’nın düzenlediği 2017 yılının “GİV 5. Girişimcilik Ödülünü “kazandı.

5.       Handan Boztepe – “Oral enjektör”, Klinikte hemşirelerin ve ev ortamında ebeveynlerin kullanabileceği, sadece oral ilaç verilebilen ve bir proje kapsamında belirlenen sorunların çözümüne yönelik bir oral enjektör tasarlanmıştır. Ancak tasarlanan ürün sadece çocukların değil aynı zamanda Ülkemizde giderek artan yaşlı populasyonunda kullanılabilecektir. Proje yazım süreci KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent desteği ile devam etmektedir.

Kadın ve Demokrasi Derneği bünyesinde gerçekleştirilen projeler, eğitimler, söyleşiler ve tecrübe paylaşımları ile yeni ekonominin ışığında, bir iş kurmaya niyetli ya da işini kurmuş ama henüz  hayal ettiği başarıyı bulamamış kadınların gerek kendilerini başarıya götürecek bir strateji yaratabilme becerilerini geliştirmek, gerekse de onlara inovasyon yapabilme yeteneğini kazandırmak hedeflenmektedir ve bu hedeflerine de başarılı bir şekilde ulaşmaktadır.

 

Kadın Statüsü Komisyonu / BM

Kadın kalkınmasında, ulusal ve uluslararası dinamikleri göz önüne alan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Birleşmiş Milletler’in 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl New York Genel Merkezinde gerçekleştirdiği Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) oturumlarını takip etmekte ve üç yıldır katılım göstermektedir.

KADEM, bu yıl 60. Oturumu düzenlenecek olan Kadının Statüsü Komisyonuna; TÜBİTAK Marmara Teknokent işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘İnovasyonda Kadın’ Projesi’nin sunumu ile katıldı.

13 Mart 2016’da BM Kadının Statüsü Komisyonu’nun (Commission of the Status of Women) hazırlık toplantısı yapıldı. “İnovasyonda Kadın” Projesi sunumunun yapıldığı yan etkinlik 14 Mart 2016 tarihinde saat 08.30’da Thai Cultural Center’da gerçekleştirildi.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ