30.05.2024 - Malatya Siyaset Malatya Haberleri

Malatya’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nca (KVKK), kişisel verilen korunmasına yönelik panel düzenlendi.

Malatya’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nca (KVKK), kişisel verilen korunmasına yönelik panel düzenlendi.

Malatya’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nca (KVKK), kişisel verilen korunmasına yönelik panel düzenlendi.

KVKK’nın yürüttüğü, ‘KVKK, vatandaşların Kişisel Verilerinin Korunmasının Güvencesidir’ konulu paneller illerde yapılmaya devam ediliyor. Malatya’da bir otelde 22.si düzenlenen panele, Veri Yönetimi Dairesi Başkanı Mustafa Erbilli, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Uzmanı Mert Akçasoy ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu Uzmanı Hakan Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Vali Aydın Baruş yaptığı program açılış konuşmasında, “Devletlerin en temel görevlerinden olan kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması noktasında kişisel verilerin korunması konusu da bizim anayasamızda yer alan bir husustur. 2010 yılında anayasamızdaki özel hayatın gizliliği başlıklı yirminci maddesine girmiş olan bu konu daha önce Avrupa Konseyi bünyesinde yapılan bir sözleşme ile gündeme gelmiştir. Türkiye’de bunu kabul ederek 2016 yılında kişisel verileri koruma kanunu da çıkartarak kurumsallaştırarak bu konuyu kişisel verilerin korunması ile ilgili hususun ülkemiz açısından vatandaşlarımız açısından da ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Kamu veya özel kurum ve kuruluşlara gittiğimizde bizden bazı bilgi ve belgeler talep ediyorlar. Dolayısıyla vatandaşlardan gelen kişisel bilgilerin bilgi alma yetkisi olmayan şahıslara sızdırılması, intikal etmesi kişiler açısından büyük bir güvensizliğe, itimat noksanlığına neden oluyor. Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Kamu kurumları olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, diğer özel kuruluşlar olarak, bu bilgilere ulaşma imkânı olan tüm yetkili merciler olarak vatandaşlarımıza ait bilgilerin yasal çerçeve içerisinde gerektiği şekilde korunması, vatandaşlarımızın rızası olmadan onlara ait bilgilerde değişiklik yapılmaması, kayıtların silinmemesi veyahut bir yanlışlık varsa bunun düzeltilmesi noktasında taleplerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu noktada bugün yapılan panelin gerek kanunun yorumlanması gerekse Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun görevleri ve bu kuruma başvurularla ilgili olan konularla ilgili olarak bizler açısından son derece aydınlatıcı olacağını düşünüyorum” dedi.

Konferansa, kurum ve daire müdürleri, personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Katılımcılara 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu hakkında bilgiler verildi. Kişisel verilerin korunması konusunda bilgilerin anlatıldığı konferansta, kurulun yetkileri ve nasıl bir yol izlenilmesi konusu anlatıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ