MEYVE YEMEKLE BİRLİKTE VE YEMEK SONRASI TÜKETİLİRSE ALKOLE DÖNÜŞÜR …!

Vücudumuz için çok önemli bir besin grubu olan meyvelerin tüketme zamanlaması sağlığımız için büyük önem taşır.Meyveler ana yemekle veya hemen ana yemek sonrası tüketilirse metabolizmamıza ek bir yük getirir.
Yemekte ve yemekten sonraki 1-1,5 saat içinde tüketilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, asit ve gaz üretimine neden oluyor. Yemekle birlikte tüketilen meyve fermante olduğu için midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık hissi veriyor.
Bir nevi midede alkol oluşuyor.Ancak bu dışardan alınan alkolle aynı değildir. Bu durum yenen yiyecekleri besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor. Ayrıca meyvenin vücuda sağladığı yararlar da azalmış oluyor. Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu açken tüketmektir.
2 SAAT ÖNCE VEYA 2 SAAT SONRA KURALI
Meyvelerin vücuda sağladığı katkılardan yararlanılmak isteniyorsa tüm meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yenmesi gerekmektedir.
SALATA YEMEKTEN ÖNCE
Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru bir davranıştır. Batı ülkelerinde salataların hep ana yemekten önce geliyor, salata yapımında kullanılan sebzelerdeki lifler mideyi rahatlatır.Anadolu mutfağında salata yardımcı yemek olarak tüketiliyor.Bu davranışımızı değiştirmeliyiz.Hayvansal ve tahıl ürünleri (nişastalı) asidik pH sahiptir.Ancak ana yemek sırasında tüketilen özellikle çiğ sebzeler alkali pH sahiptir.Vücudumuzda hastalıklar asidik ortamda oluşmaktadır.Bu şekilde beslenirsek alkali beslendiğimizden dolayı hastalıklardan korunmuş oluruz.
Uzman Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen : Özalp KAYA
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ