Windows 8 ve 10, hesap ve kimlik bilgilerini sızdırıyor!
Bir hackerın 1997 senesinde bulduğu açık, Windows kullanıcılarının çoğunun hesap ve kimlik bilgilerinin ele geçirilmesine olanak sunuyor.
Aaron Spangler isimli bir hacker tarafından 1997 senesinde keşfedilen bir Windows açığı, Windows 95’ten sonra çıkan tüm Windows sürümlerinden hesap ve kimlik bilgilerinin çalınmasına olanak sunuyordu. Bu açığı Windows’a bildirdiğini ve açığın kapatılması adına bazı çalışmalar yaptığını söyleyen Aaron, açığın sadece Windows 8’den eski olan sürümlerde kapatıldığını, Windows 8 ve daha yeni sürümlerde açığın hala var olduğunu açıkladı. OneDrive, Outlook, Office, Mobile, Bing, Xbox, Live, MSN ve Skype hesaplarına başkaları tarafından erişilmesine neden olan bu açık, Internet Explorer ve Microsoft Edge üzerinden yayılıyor.
Eğer hesap bilgilerinizin tehlikede olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, Perfect Privacy isimli ekibin kurduğu internet sitesine buradan ulaşabilir ve bilgilerinizin sızdırılıp sızdırılmadığını görebilirsiniz (internet sitesindeki testi uyguladıktan sonra tüm şifrelerinizi değiştirmeniz gerektiğini unutmayın).
KAYNAK : http://teknolojioku.com/haber/windows-8-ve-10-hesap-ve-kimlik-bilgilerini-sizdiriyor-36925.html
Bu haberler de ilginizi çekebilir
Malatya Doğanşehir ilçesinde 46 kırsal konut için başlatılan projede gecikme yaşandı.
Yeşilyurt Millet Bahçesinde Kreş Protokolü İmzalandı
İhale Soruşturması Var; Peki İdari Denetimin Sonuçları Nerede?
Yeni Malatya Çarşısında Yapı Tartışması Büyüyor
Malatya’da 5 Gün Boyunca Gök Gürültülü Sağanak Bekleniyor!
Battalgazi TOKİ Konutlarının Bağlantı Yolları Asfaltlandı
Kadiruşağı köprüleri için hedef 2027 baharı
Malatya’da 26 gözaltı! Valilikten ilk açıklama geldi
Trakya’ya Hızlı Tren, Malatya’ya Belirsizlik
Malatya Siyaset haber portalında yerel ve ulusal siyaset gündemini, kamuoyunu ilgilendiren gelişmeleri objektif ilkeler doğrultusunda yayına hazırlamaktadır.
Teşekkürler